Drie alleenstaande herenhuizen

Beschrijving

Drie alleenstaande herenhuizen, gelegen in hun tuinen. Neoclassicistisch getinte breedhuizen (nummer 41 met eclectische elementen) van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedaken (leien) met dakkapellen en oeil-de-boeufs, uit eind 19de- begin 20ste eeuw.

Bakstenen gebouwen met licht verhoogde begane grond. Verwerking van natuursteen voor de ornamenten (diamantkoppen, kordons, banden, sluit- en hoekstenen). Verlevendiging van het gevelvlak door middel van risalieten. Getoogde vensters en deuren; rechthoekige balkons met ijzeren hek.