Huis Hotel Schwartzenberg

Beschrijving

Zogenaamd Hotel Schwartzenberg (16de - 17de eeuw), Gravenhuis (18de eeuw); oorspronkelijk één geheel. Neoclassicistisch getint breedhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nummer 36 mechanische pannen, nummer 38 kunstleien), uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouw met een beschilderde lijstgevel, en een gecementeerde en beschilderde benedenverdieping (alleen die van nummer 36 bleef gedeeltelijk bewaard). Zware hardstenen puilijst, bewaard in nummer 38. Rechthoekige vensters in een geriemde stucomlijsting met kordon vormende lekdrempels; behouden druiplijsten op de tweede bouwlaag van nummer 38. Grotendeels aangepaste begane grond. Houten kroonlijst met tandlijst.