Neoclassicistische woningen

Beschrijving

Neoclassicistisch getinte breedhuizen (nummer 12 mogelijk een diephuis) van drie traveeën (nummer 22 vier) en drie bouwlagen onder zadeldak (nummer 12 met schild aan de voorzijde), uit de tweede helft van de 19de eeuw, nummers 26 en 30 met oudere kern (benedenverdieping uit eind 18de - begin 19de eeuw).

Bakstenen gebouwen met lijstgevel, nummer 12 beschilderd, nummers 26 en 30 bepleisterd en beschilderd, en voorzien van stucornamenten uit het begin van de 20ste eeuw. Rechthoekige muuropeningen; nummer 12 heeft een gewijzigde begane grond.

Nummer 22: gecementeerde benedenverdieping met schijnvoegen; gecementeerde hoekbanden. Geprofileerde bovenvensters (stuc).

Nummer 26: rechthoekige deur in een bepleisterde en beschilderde, hardstenen omlijsting op neuten.

Nummer 30: rechthoekige muuropeningen op de benedenverdieping, in een licht uitspringende omlijsting van bepleisterde en beschilderde hardsteen.