Hoekhuis van 1867

Beschrijving

Hoekhuis met de Lombaardstraat, gebouwd in 1867 na afbraak van een reeks huizen, waaronder de befaamde herberg "In de Scherpesteen", ter verbreding van de straat.

Breedhuis van drie bouwlagen, twee traveeën aan de Lombaardstraat, een afgeschuinde hoektravee en zeven traveeën aan de Demerstraat; zadeldak met dakkapel boven de hoektravee. Bakstenen gebouw met lij stgevels, voorzien van rechthoekige vensters met strekse lateien en hardstenen lekdrempels op bakstenen consoles; de vensters der hoektravee zijn voorzien van een geprofileerde hardstenen omlijsting, het venster der tweede bouwlaag voorts nog met een druiplijst op consoles. Gewijzigde begane grond. Entablement met een rechte muizentandfries, steigergaten en een houten kroonlijst.