Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Tot de 17de eeuw, delen van het munthuis "De Keyserscroon", vanaf toen opgesplitst in verschillende woningen. Identieke breedhuizen, elk drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), met huidig uitzicht uit het eind van de 18de eeuw.

Bakstenen gebouwen met lijstgevel, nummer 22 bepleisterd en beschilderd, nummer 24 afgelijnd met geblokte hoekbanden van kalksteen. Rechthoekige vensters in een vlakke kalkstenen omlijsting met kordon vormende lekdrempels. De gevel van nummer 22 schijnt licht verlaagd, nummer 24 heeft onder de houten kroonlijst een metopen- en trigliefenfries. Aangepaste benedenverdieping. In de rechterzijgevel resten van de oorspronkelijke houtbouw.