Zusterhuis met meisjesschool

Beschrijving

Zusterhuis (zusters van Don Bosco) met meisjesschool, nu met Gesubsidieerde Vrije Gemengde Basisschool. Een met schijnvoegen gecementeerde baksteenbouw onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) op beschilderde plint, uit het tweede kwart van de 19de eeuw (zie datering "1846" op middenkalf van deur).

Het oorspronkelijk volume bestond uit een onderkelderd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met kroonlijst, modillons en tandlijst. Licht getoogde (boven) en rechthoekige (onder) vensters; rechthoekige deur in vlakke arduinen omlijsting met neuten en kroonlijst. Aan linkerzijde vergroot met twee traveeën in verwante stijl; aan rechterzijde bijhorend huis van drie traveeën en twee bouwlagen.

Achteraan (aansluitende schoolvleugel in verankerde baksteen van 13 traveeën (waarvan drie later toegevoegd) en twee bouwlagen onder zadeldak (golfplaten), uit 1903.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle