Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve van het eind van de 18de - begin 19de eeuw. Bakstenen gebouwen, witgekalkt aan de erfzijde, onder zadeldaken (Vlaamse pannen, mechanische pannen voor het woonhuis), gegroepeerd rondom het rechthoekig erf, door een hek van de straat afgesloten.

Ten noordoosten, woonhuis (nok parallel aan de straat) van vijf traveeën en oorspronkelijk één bouwlaag, met één bouwlaag verhoogd; gecementeerde voorgevel met dito decoratie; getoogde vensters en deur in een rechthoekige, gecementeerde omlijsting met licht uitspringende sluitsteen; oorspronkelijk beluikte benedenvensters.

Ten zuiden van het erf, dwarsschuur van vier traveeën voorzien van een bakstenen korfboogpoort; van de vroegere datering (1802) door middel van muurankers bleven alleen de twee laatste ankers bewaard. De west- en noordvleugel omvatten stallingen met sterk aangepaste gevelordonnantie.