• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, voorzien van een voortuintje, door een laag muurtje en een hek van de straat afgesloten. Hoekhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), gedateerd 1873 door middel van muurankers op de voorgevel.

Verankerd bakstenen gebouw op een gecementeerde plint; de voorgevel is afgelijnd met gecementeerde hoekbanden. Getoogde muuropeningen met gecementeerde omlijsting van het bovengedeelte, door gecementeerde banden met elkaar verbonden. Gelijkaardige banden verbinden de lekdrempels. Recentere aanbouwsels tegen de achtergevel. De zijgevel is voorzien van een nieuw bakstenen parement.