Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Heden in twee woningen opgesplitst dubbelhuis van twee bouwlagen en oorspronkelijk zes traveeën, thans met één travee rechts vergroot; zadeldak (kunstleien). Huidig uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw, doch mogelijk oudere kern (dakhelling, zijpuntgevel).

Verankerd bakstenen gebouw, in de laatste twee traveeën afgeschuind, met beschilderde gevels, gecementeerd over de laatste drie traveeën

Verhoogde begane grond voorzien van getraliede, kalkstenen keldervensters. Rechthoekige vensters met kalkstenen lateien en lekdrempels en een rechthoekige deur in een vlakke, beschilderde hardstenen omlijsting. Het benedenvenster van de tweede travee werd tot bijkomende deur omgebouwd. De linkerzijgevel is afgewerkt met een aandak, vlechtingen en schouderstukken en voorzien van S-vormige muurankers.

Aangepaste bakstenen aanhorigheden uit dezelfde periode achter het woonhuis, gegroepeerd rondom een geplaveid erf.