Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Beschrijving

Aan de rechterzijde van de Deinzestraat, op de rand van het dorpscentrum gelegen kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand, daterend uit tweede helft 19de eeuw. Neogotisch bakstenen gebouw van één travee met vijfzijdige koorsluiting onder zadeldak (zwarte pannen, nok loodrecht op de straat). Voorpuntgevel afgezet met arduinen dekplaten en bekronend kruis. Spitsboogdeur onder bakstenen waterlijst, geflankeerd door verdiepte pilasters. Zijgevels met omlopende spitsboogfries.

Bepleisterd interieur met kruisriboverwelving, neogotisch altaar en flankerende nissen waarin plaasteren beeldengroepen.