Pijlerkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pijlerkapel

Beschrijving

Op de hoek met de Pijpekerrestraat staat een pijlerkapelletje, waarvan de locatie voor het eerst werd aangeduid op een topografische kaart van 1884.

Pijlerkapel van witgeschilderde, vermoedelijk vernieuwde baksteen op een gepikte plint onder een pannen zadeldakje met bekronend ijzeren kruis achteraan. Spitsboognis afgesloten met uitgewerkt ijzeren traliewerk met Christusmonogram IHS en een kruis. Binnenin plaasteren Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.

• BOGAERT C. & LANCLUS K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N3, Brussel - Turnhout.
  • S.N. 1998: Jaarboek van de Kunst en Oudheidkundige Kring van Deinze, Deinze.

Auteurs: Verhelst, Julie