Pand met twee reclamemuurschilderingen voor Hotel Metropole

Beschrijving

Vrijstaand pand met reclamemuurschilderingen op beide zijgevels, voor het Brusselse 'Hotel Metropole'. Alleen de reclamemuurschildering op de rechter zijgevel is zichtbaar, de andere zit verstopt achter een modern reclamebord.

'Hotel Metropole', dat vandaag nog steeds bestaat, ontstond in 1894 toen de gebroeders Wielemans uit Vorst hun succesvolle 'Café Metropole' uitbreidden tot een luxehotel.

De reclamemuurschildering beslaat de volledige zijgevel en een klein stuk van de zijgevel van de achterbouw. Ze bestaat uit witte letters met zwarte schaduw, op een blauwe ondergrond, die volgende tekst vormen, verdeeld over drie regels: 'Hotel Metropole Bruxelles'. Onder deze tekst zijn nog twee tekstregels zichtbaar, mogelijk 'Premier ordre' en '(…) bains'.

Auteurs: De Houwer, Veerle