Reclamemuurschildering voor Ford, Lincoln en Fordson

Beschrijving

Reclamemuurschildering voor 'Ford', 'Lincoln' en 'Fordson' op de zijgevel van een eenvoudige rijwoning.

De 'Ford Motor Company' werd in 1903 gesticht door Henri Ford en is tot op de dag van vandaag een Amerikaans automobielconcern.

'Fordson' - tractoren werden door de 'Ford Motor Company' geproduceerd vanaf 1917 tot 1964.

In 1922 nam Ford de 'Lincoln Motor Company' over, die ook nu nog deel uitmaakt van het concern en luxewagens produceert onder de merknaam 'Lincoln'.

De reclamemuurschildering is centraal op de zijgevel aan gebracht over de hele breedte, vanop ongeveer één meter hoogte tot ongeveer een halve meter onder kroonlijsthoogte. In witte letters is volgende tekst te lezen, verdeeld over vijf regels: 'Ford/ Lincoln Fordson/ Autos/ Camions Tracteurs/ Distributeurs officiels partout'

Het 'Ford'-logo is meer gestroomlijnd weergegeven dan het logo dat we vandaag kennen. Het officiële logo houdt echter al sinds 1909 ongeveer hetzelfde lettertype aan, de letters 'Ford' werden in 1911 binnen een ovaal geplaatst. Gezien de verwijzing naar 'Lincoln' dateert de reclamemuurschildering echter waarschijnlijk van na het samensmelten van beide firma's in 1922.

Auteurs: De Houwer, Veerle