Restanten Duitse bunker

Betonnen restanten op het gehucht ’t Voske, nu aan de rand van een vijver gelegen.

Historiek

Restanten van een Duitse bunker. Deze bunker was opgetrokken achter, ten oosten van de 'Flandern I Stellung', die aangelegd werd vanaf de winter van 1917/1918. De bunker is nog niet te zien op een luchtfoto van 21 juli 1917, wel op een luchtfoto van 13 maart 1918. De functie ervan is niet gekend.

• Koninklijk Legermuseum Brussel, Collectie militaire luchtfoto’s Eerste Wereldoorlog (geraadpleegd in het Kenniscentrum In Flanders Fields Museum Ieper), Britse luchtfoto’s 21/7/1917 (dianummer 8439, FID 9643), 14/8/1918 (dianummer 8458, FID 9362).
  • Imperial War Museum London, Collectie militaire luchtfoto’s Eerste Wereldoorlog (geraadpleegd in het Kenniscentrum In Flanders Fields Museum Ieper), Britse luchtfoto 13/3/1918 (dianummer 18907, FID 15718)
  • Captured German Trench and Operations Maps from the National archives [CD-rom uitgegeven door The Naval & Military Press], Stellungskarte Ieperen, Blatt XXII, 6/10/1917; Stellungskarte Ieperen, Blatt XXIV, 7/11/1917.

Auteurs: Decoodt, Hannelore