Duitse bunker munitiedepot

Halfondergrondse betonnen militaire constructie ten zuidoosten van manege.

Historiek

Duitse bunker, die opgericht was bij een Duits munitiedepot. Op Britse luchtfoto’s uit 1918 is te zien hoe er in deze zone op regelmatige afstand munitieopslagplaatsen waren opgetrokken en hoe deze via smalsporen ontsloten waren.

Beschrijving

Betonnen militaire constructie met rechthoekig grondplan, op de iets minder brede toegangspartij na. Het beton is gegoten tegen een houten bekisting. Er zijn afbraakpogingen ondernomen, waardoor een deel van het dak en de (binnen)muren is afgebroken. Hierdoor zijn er ijzeren staven en ronde ijzers ter versteviging van het beton zichtbaar geworden. De toegang aan zuidoostelijke zijde loopt naar beneden.

• Imperial War Museum London, Collectie militaire luchtfoto’s Eerste Wereldoorlog (geraadpleegd in het Kenniscentrum In Flanders Fields Museum Ieper), Britse luchtfoto’s 26/2/1918 (dianummer 19575, FID 16367), 9/6/1918 (dianummer 19678, FID 16464), 16/6/1918 (dianummer 19680, FID 16466).
  • Mapping the Front: Ypres. British mapping 1914-1918: Great War Trench Map DVD Collection [DVD uitgegeven door de Western Front Association, in association with the Imperial War Museum, 2008], Enemy’s supply system, 12/4/1918.

Auteurs: Decoodt, Hannelore