Ingebouwde Duitse bunker

Beschrijving

Volledig ingebouwde Duitse bunker, naast huisnummer 247. Een stuk van de bunker aan straatzijde zou afgebroken zijn. Aan straatzijde valt enkel het kleine, hoger gelegen deurtje op.

Historiek

Het betreft een Duitse militaire post. Iets meer ten oosten van deze constructie was een goederendepot ingericht. De bunker zelf werd niet aangeduid op Britse militaire stafkaarten en is moeilijk te onderscheiden op militaire luchtfoto’s.

• Memorial Museum Passchendaele 1917 Zonnebeke, Collectie militaire stafkaarten, Bauabteilung G Wegenkarte, 28/4/1918; Map showing progress in the Ypres area, Edition 6 [oktober 1917].
  • Mapping the Front: Ypres. British mapping 1914-1918: Great War Trench Map DVD Collection [DVD uitgegeven door de Western Front Association, in association with the Imperial War Museum, 2008], Belgium and part of France, 28 S.E., Ed. 7A, 27/12/1917; Ed. 8A, 6/9/1918.

Auteurs: Decoodt, Hannelore