Art-decogetinte woning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decogetinte woning

Beschrijving

De half vrijstaande, art-decogetinte woning waarvoor een bouwaanvraag werd ingediend in 1931, werd kadastraal geregistreerd in 1934.

Het betreft een onderkelderd breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat. De vrij strakke bakstenen lijstgevel wordt gemarkeerd door twee rechthoekige spaarvelden en contrasterende bepleisterde gevelvlakken boven de trapezoïdale muuropeningen. Het schrijnwerk en de houten kroonlijst op klossen bleven bewaard.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1934/25/2.
  • VANDENBREEDEN J. (onder leiding van) 2013: Architecturale en stedenbouwkundige analyse en waardebepaling van het bouwkundig erfgoed van de gemeente Tervuren. Synthetische fase. Deel 2b – Inventarislijst Lindenberg-Zwaluwenlaan, 210.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde