Kapel Heilige Rita

Beschrijving

De 20ste-eeuwse kapel is gelegen op de hoek met de Duisburgsesteenweg op een gekasseid perceeltje, voor een deel omgeven door een ijzeren hek tussen de kapel en lage natuurstenen pijlers.

In 1957 werd op initiatief van pastoor Jules E. Davidts een aanvraag ingediend voor de bouw van een kapel. De opbouw gebeurde door Jef De Ridder met geldelijke steun van Th. Joseph; hij zou materiaal gebruikt hebben dat afkomstig was van de in 1953 beëindigde restauratiewerken aan de kerk van Sint-Jan Evangelist.

De kapel heeft een rechthoekige plattegrond en is opgetrokken uit witte, hergebruikte natuursteen onder een geknikt zadeldak van mechanische pannen. De puntgevel vooraan wordt geflankeerd door twee zware steunberen; rondboogdeur met opschrift "H. RITA BVO."; ijzeren hek. Geplafonneerd interieur met diverse heiligenbeelden.

• DERVEAUX E. (onder leiding van) 2009: Versteende Geloften, Vura Ducum 7, 13.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde