• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Burgerhuis met neoclassicistische reminiscenties, kadastraal geregistreerd in 1911.

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met licht verhoogde begane grond onder zadeldak met de nok parallel aan de straat. Witbepleisterde lijstgevel op hardstenen plint met getraliede rechthoekige keldervensters. Contrasterende verwerking van blauwe hardsteen voor de waterlijsten tussen de verdiepingen. Rechthoekige benedenvensters en op de verdiepingen steekbogige gevat in geprofileerde omlijstingen met uitgewerkte sluitsteen en spiegels op de borstwering. Verdiepte rechthoekige deur met voetschraper rechts. Klassiek hoofdgestel onder houten kroonlijst op tandlijst en klossen.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1911/9.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde