Neoclassicistisch burgerhuis

Goed bewaard halfvrijstaand, neoclassicistisch burgerhuis, kadastraal geregistreerd in 1897.

Enkelhuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag, onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met eenvoudige houten kroonlijst.

Bepleisterde lijstgevel, op de benedenverdieping met imitatievoegen en rechthoekige muuropeningen in vlakke omlijsting en tot cordon doorgetrokken lekdrempels. Steekboogvormige vensters in geprofileerde omlijsting op de eerste verdieping, met doorlopende lekdrempels en decoratief uitgewerkte borstweringen. Mezzanine eveneens met steekboogvormige vensters in vlakke omlijsting, waaronder doorlopende lekdrempels, centraal blind venster. Risalietvormende deurtravee rechts. Bewaard schrijnwerk.

Op de gecementeerde zijgevel rechts is nog het woord "ESTAMINET" te lezen.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Genesius-Rode, afdeling 1, 1897/2.