Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat). Bepleisterde en beschilderde neoclassicistische lijstgevel uit het derde kwart van de 19de eeuw, vermoedelijk in dezelfde periode gebouwd als het aanpalende hoekpand (zie zelfde stijlkenmerken en ornamenten), dat werd gerealiseerd naar een bouwaanvraag van 1863.

Rechthoekige vensters met lekdrempels, gevat in een geprofileerde omlijsting met rocaillesleutel. Bewaarde sierlijke ijzeren vensterhekjes met putti en motieven uit fauna en flora.

In 1969 verbouwde begane grond met behoud van de geprofileerde hardstenen deuromlijsting onder een hardstenen balkon op voluutconsoles met fijne ijzeren balkonleuning. Kroonlijst op uitgelengde, rijkelijk versierde consoles, waartussen casementen.

• Bouwdienst Mechelen, bouwaanvragen: 1969/321 en 1969/375.

Auteurs: Wouters, Annelies