• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis uit 1830 in laat-classicistische trant van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien pseudomansardedak met drie houten dakkapellen. Achteraan verbouwd in 1955 naar ontwerp van architect Alfons Roose. Gevel en dak hersteld in 2007.

Gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel op hardstenen plint onder houten kroonlijst. Voorheen met versierde, nu vereenvoudigde rechthoekige vensters op hardstenen lekdrempels met sporen van verwijderde buitenluiken. Vernieuwde ramen en rechthoekige paneeldeur met bovenlicht. Centrale dakkapel met vleugelstukken onder gebogen druiplijst met rocaillesluitsteen; zijdelings twee oeils-de-boeuf met bolbekroning.

• Stadsarchief Mechelen, bouwaanvragen: 1955/0982.
  • Stadsarchief Mechelen - www.beeldbank.be: SME001008954 (1830).