Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen met wachtgevel in het begin van de Frederik de Merodestraat vlakbij de Grote Markt. In 1920 ontworpen door architect Cyrille Van den Bergh in opdracht van de heer Alpaert voor de heropbouw van een vernield huis.

Klokgevel aan de Frederik de Merodestraat in baksteen, gecombineerd met witte natuursteen voor de korfboogomlijsting met sluitsteen van de winkelpui, kordonlijsten, kruisvensters, hoekblokken, speklagen en deklijsten ter hoogte van de klokgevel. Geveltop met vlieringvenster en overhoeks geplaatst topstuk. Vernieuwd schrijnwerk van vensters en winkelpui.

• Bouwdienst Mechelen, bouwaanvragen: 2007/0314.
  • Stadsarchief Mechelen, bouwaanvragen: 1920/0045.