Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Art-decowoning van drie bouwlagen en een gevelbreedte van 7,5 meter onder een plat dak, vermoedelijk naar een bouwaanvraag van 1924 (dossier ontbreekt).

Symmetrische gevel in similisteen met gevelbrede erkervormige uitsprong, subtiel verticaal geaccentueerd door middel van trapsgewijs naar boven inspringende kubistische art-decovormen in grijs beton, dat ook werd aangewend voor de horizontaal aflijnende gevelfriezen met zaagtandmotief. Langs weerszijden lopen de vlakke zijpenanten uit tot boven de centrale daklijst. Grijze platvolle voegen contrasteren met de beige similisteen. Rechthoekige bandvensters met vernieuwde ramen. Verbouwde begane grond.

• Stadsarchief Mechelen, verzameling F. Berlemont, Bruul 1/p. 97-98.
  • Stadsarchief Mechelen en Bouwdienst Mechelen, bouwaanvragen: 1924/3052; 1967/0230.