Stadswoning Kasteel van Namen

Beschrijving

Rijhuis van twee traveeën en vier bouwlagen onder afgeknot zadeldak (kunstleien) met vermoedelijk oudere kern, gelegen in het begin van de Bruul en in het gezichtsveld van de Grote Markt. Volgens een bouwaanvraag van 1841 werd een traditionele, drie bouwlagen tellende gevel met kruis- en kloostervensters verbouwd tot een lijstgevel van drie bouwlagen met rechthoekige vensters. Verhoogd met een vierde bouwlaag in 1877.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige vensters voorzien van hardstenen lekdorpels en gietijzeren hekjes (19de-eeuws). Vernieuwd schrijnwerk en aangepaste winkelpui.

• Stadsarchief Mechelen, verzameling F. Berlemont, Bruul 3, p. 1, 3.
  • Stadsarchief Mechelen, bouwaanvragen: 1841/27; 1877/79.