Woning Coerkamp

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Coerkamp

Beschrijving

De Woning Coerkamp werd in 1935 ontworpen door architect Gérard Saenen in modernistische stijl. Het is een vrijstaande woning in een ruime tuin, met de typische kenmerken die we aan het oeuvre van Saenen kunnen koppelen. Er wordt uitgegaan van een kubusvormig basisvolume onder platte bedaking. Het volume wordt met brede raampartijen geritmeerd en krijgt opvallende horizontale accenten door de doorlopende verspringende kroonlijsten, dakranden van de luifels en uitstekende bovendorpels van de brede vensterstroken. Sokkels en muren krijgen een aparte afwerking, met verschillend metselverband; overschildering van dit metselwerk deed de bedoelde contrasterende werking deels teniet.

Typisch voor deze woning zijn de hoekramen, de overluifelde inkompartij en het verticale traplicht boven de voordeur.

• GEYSENS G. e.a. 1993: Modern bouwen in Brasschaat 1920-1940, Zellik, 58-591.