Bedrijfscomplex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bedrijfscomplex

Beschrijving

Ten dele gerenoveerd bedrijfscomplex van twee bouwlagen + blinde mezzanino onder drie parallelle pannen zadeldaken, evenwijdig met de straat. Op het kadaster wordt in 1885 op deze plaats een biermagazijn geregistreerd in opdracht van herbergier Hendrik De Vleminck-Moens, in 1889 gevolgd door de achterliggende brouwerij waarvan in 1901 al een uitbreiding naar achter toe wordt ingetekend.

Verankerde baksteenbouw van acht traveeën op gecementeerde plint; de zandstenen onderbouw is nog zichtbaar in de zuidelijke gevels. Aan de straat ten dele bewaarde steekboogvensters met ijzeren roedeverdeling en later ingebracht laadluik, zie bouwnaden. De overige, al dan niet aangepaste of gedichte muuropeningen zijn gevarieerd van vormgeving. Tussen het eerste en het tweede volume latere fabrieksschouw.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling II (Zaventem), 1885/9, 1889/15, 1901/15.