Oorlogsmonument Kontich

Beschrijving

Het oorlogsmonument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog is gelegen in een halfcirkelvormig, aan rugzijde met hagen omzoomd perk. Boven de met de namen van de gesneuvelden gesierde sokkel is een obelisk uitgewerkt met meanderlijst (boven), voluten en diamantkoppen (onder). Op de schacht werd een palmtak aangebracht. Op het draperiewerk dat de obelisk omsluiert staat de tekst "De Contichsche bevolking/ aan hare heldhaftige zonen/ die stierven/ voor recht en vaderland". Later is een als boek uitgewerkte gedenksteen bijgezet met de namen van de gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog.

Auteurs: Van Severen, Elke