Monument voor de gesneuvelden van het 5de, 15de en 25ste Linieregiment en het 5de Vestingregiment

Beschrijving

Ingetogen witstenen soldatenfiguur van Raoul Lambeau op sokkel met opschrift "1914-1918", tegen bakstenen wand met tweetalige tekst aangebracht ter herinnering aan de gesneuvelden van het 5de, 15de en 25e linieregiment en het 5e vestingregiment. In 1979 verhuisde het monument naar het Stadspark. Oorspronkelijk stond het op de koer van de Sint-Joriskazerne en verhuisde, met de reconversie van het gebouw tot school, naar de Luchtbalkazerne. Inscriptie: "Aan de helden/ als dapperen gevallen/ voor de verdediging der/ haardsteden en de eer/ van het Belgisch volk". Later werd een gedenkplaat toegevoegd met de namen van de gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog.

• SCHEPENS P. 1983: Antwerpse standbeelden, Antwerpen, 91.

Auteurs: Van Severen, Elke