Oorlogsmonument en ereperk voor de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen

Beschrijving

Ter hoogte van de ingang Koninklijkelaan, is op perk 3 een oorlogsmonument opgericht naar ontwerp van architect A. Van Kerckhoven (Berchem) en uitgevoerd door Martin Michiels (eveneens Berchem), voor de slachtoffers van beide Wereldoorlogen. Centraal in de blauwe hardstenen wand met vermelding "1914-1918" "1940-1945" is een paneel uitgewerkt met de namen van de gesneuvelden, en bovenaan het wapenschild van Berchem. Vooraan is een trappenpartij in breuksteen uitgewerkt. Daartegenover ligt het ereperk voor de gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog, oorspronkelijk met betonnen stèles die wegens aantasting door betonrot heden vervangen zijn door berkenbomen.

• Informatie verkregen van Walter Gysen, Kring voor Heemkunde Berchem vzw (november 2013).

Auteurs: Van Severen, Elke