• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, van circa 1900, met ordonnantie: woonhuis-staldwarsschuur. Recente restauratie onder leiding van architect J. Van Grimbergen. Acht traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met nieuwe witgeverfde vullingen van cellenbeton, op bakstenen stoel. Gepikte stijlen (veertien) en tussenstijlschoren in de tweede travee tegen de derde ankerbalk, in de zesde travee tegen de zesde ankerbalk en twee in de zevende travee tegen de twaalfde tussenstijl. De restauratie heeft de oorspronkelijke muuropeningen geëerbiedigd: twee vensters, twee deuren, waarvan de staldeur thans als venster dienst doet, en een schuurpoort. Het interieur werd gewijzigd, echter met behoud van de oorspronkelijke gebinten. De hoeve doet thans dienst als architectenbureau.

Haaks ertegenover, varkensstal van drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Een bakstenen dwarsschuur onder schilddak (Vlaamse pannen), afkomstig uit Achterbroek (Wuustwezel), werd als woonhuis ingericht.