Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Boerderij met verankerde, bakstenen gebouwen met deels beraapte en beschilderde gevels. Woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen en kunstleien) opklimmend tot de 18de eeuw, met latere aanbouwsels aan noordzijde.

Dubbelhuis van vier traveeën met getoogde, beluikte vensters en deur; aansluitend, onderkelderd gedeelte van twee traveeën voorzien van rechthoekige, betraliede opkamervensters en zijpuntgevel met aandak. Aan zuidzijde, stal/schuur onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen).

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle