Neoclassicistische dorpswoning

Beschrijving

Eenvoudige, half vrijstaande, neoclassicistische dorpswoning met voortuintje, volgens gevelankers gedateerd 1906. Witbepleisterde lijstgevel met schijnvoegen, dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat) met houten kroonlijst op klossen, waaronder casementen. Verhoogde begane grond.

Rechthoekige muuropeningen op de benedenverdieping en steekboogvormige bovenvensters, overal met hardstenen lekdrempels. De gevel is gespeend van elke ornamentiek, op de jaarankers en de eenvoudig gedecoreerde borstwering van de eerste verdieping na.

Vernieuwd schrijnwerk.

Auteurs: De Houwer, Veerle