Meergezinswoning Les 4 saisons

Beschrijving

Meergezinswoning op de hoek van de Tentoonstellingslaan en de Leeuwstraat met drie, één en twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok evenwijdig aan de straat), geregistreerd in het kadaster in 1927. Parement van gele baksteen en simili op een plint in blauwe hardsteen. Afgekante hoektravee met een trapeziumvormige erker, die doorloopt over twee bouwlagen, afgelijnd met similibanden en gedecoreerd met florale motieven op de penanten en een fronton in simili met huisnaam 'Les 4 saisons' in reliëf. Rechthoekige vensteropeningen, op de verdiepingen gevat tussen lisenen en gedecoreerd met florale motieven, op de gelijkvloerse verdieping aan elkaar gekoppeld door een doorlopende platte band. Deels bewaard houten schrijnwerk met bovenlichten met kleine roedeverdeling ingevuld met gekleurd, gestructureerd glas. Rechthoekige deuropening in de Tentoonstellingslaan met beglaasde deur met deurrooster en bovenlicht.

• Stad Gent, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Inventarisatie Tentoonstellingslaan, Gent, onuitgegeven rapporten Tamara Rogiest, 2013

Auteurs: Depuydt, Katrijn; Lanclus, Kathleen; Rogiest, Tamara