Hoekpand naar ontwerp van Bernard Van Heule

Beschrijving

Gerenoveerd hoekpand op de hoek van de Tentoonstellingslaan met de Tijgerstraat, volgens bouwaanvraag van 1910 twee huizen in opdracht van G. Heughebaert naar ontwerp van architect Bernard Van Heule.

Hoekpand met respectievelijk twee, twee en drie traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen hoog, onder vernieuwd dak. Parement van wit geglazuurde baksteen verrijkt met banden van blauwe en groene geglazuurde baksteen op een grotendeels vernieuwde arduinen plint. Hoekpartij met concave gevellijn gevat tussen hoekkettingen van witte steen. Begane grond op de hoek geritmeerd door halfzuilen met kapitelen op de penanten waarop het balkon met ijzeren hekwerk van de eerste verdieping rust. Op de bovenverdieping steekboognissen waarin de steekboogvormige vensters per travee gevat zijn. Vernieuwd schrijnwerk. De oorspronkelijke gevelbeëindiging met tegelfries is vervangen door een zolderverdieping.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1910/A/38.

Auteurs: Depuydt, Katrijn; Lanclus, Kathleen; Rogiest, Tamara