Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis, wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat. Acht traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Het woonhuis dateert naar verluidt van 1921, de schuur is ouder. Stijl- en regelwerk met lichtblauwgekalkte, lemen vullingen op gepikte plint met lage, bakstenen stoel. Gepikte stijlen (vijftien) en tussenstijlschoren: in de eerste travee tegen de tweede ankerbalk, in de derde travee.

tegen de tweede ankerbalk en in de zevende travee tegen de zevende ankerbalk. Twee vensters, twee rechthoekige deuren en een schuurpoort. Vernieuwe linkerzijgevel van baksteen met beschieting van kunstleien. Recente, aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel. Haaks aangebouwd tegen de achtergevel, varkensstal van twee traveeën onder zadeldak (mechanische pannen).

Ten zuiden van het woonhuis, bakhuis van twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel met de straat).