• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Eenvoudige, modernistische bel-etagewoning van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, samen met het aanpalende nummer 20 kadastraal geregistreerd als nieuwbouw in 1939 in opdracht van Flament-Desmet Henri.

Bakstenen lijstgevel met overluifelde begane grond en hogerop een als erker uitgewerkte venstertravee met rechthoekige vensterregisters en karakteristieke afgeronde hoeken. De deurtravee links wordt getypeerd door twee oculi enerzijds en twee lange rechthoekige vensters anderzijds alle gevat in een omlijsting van zwart geglazuurde baksteen. Het schrijnwerk werd integraal vernieuwd.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling V (Sint-Stevens-Woluwe), sectie C, 1939/21.