Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

Beschrijving

Hoevecomplex met woonstalhuis en loodrecht op de straat gelegen bijgebouwen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, met centraal bekiezeld erf met mestvaalt; boomgaard aan de straat, moestuin en weiland achteraan.

Woongedeelte van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), gedateerd 1929 in gevelsteen; eclectische lijstgevel met puntig verhoogd middenrisaliet, hoekpilasters, tand- en kroonlijst, verlevendigd met gele bakstenen muurbanden en boogstenen; lager stalgedeelte van drie traveeën, gebouwd in 1934, met kleine getoogde venstertjes en deur, en rechthoekige poort met gietijzeren latei waarboven houten laadluik.

Langsschuur van 1925 en vrijstaande stal van 1919, beide onder overkragende zadeldak (golfplaten, Vlaamse pannen), met rechthoekige muuropeningen met houten latei. Bakhuis loodrecht op de stal gelegen.

• Informatie verstrekt door de eigenares.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle

Aanvullende informatie

Het bakhuis is gesloopt. De mestvaalt en boomgaard zijn verdwenen vanwege een verkaveling en maken geen deel meer uit van het erfgoedobject.

Auteurs: Sys, Annelien