Hoeve met schuur ANNO 1917

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit de 19de eeuw. Door een oprit met de straat verbonden; ten westen, aan de straatkant, moestuin en boomgaard, door een haag omgeven. Gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom het rechthoekig erf.

Ten noorden, woonhuis (nok parallel met de straat) met stal in het verlengde. Zes traveeën. Stijl- en regelwerk met lichtblauwgekalkte lemen vullingen op vernieuwde hoge bakstenen stoel (gepikt). Gepikte stijlen (tien) en tussenstijlschoor in de tweede travee tegen de derde ankerbalk; gepikte regel boven rechtervenster en deur. Twee lage, beluikte vensters en twee deuren. Pannen beschieting der rechterzijgevel.

Kleine dwarsschuur ten zuiden. Twee traveeën in leembouw. Pannen beschieting der rechterzijgevel. Aanbouwsels onder lessenaarsdaken tegen de achtergevel. Ten westen, varkensstal van vier traveeën in baksteenbouw. Door gevelsteen gedateerd ANNO 1917. Vier deurtjes waarvan twee gekoppeld. Ten zuidwesten, bakhuis, vernieuwd met cementblokken. Recentere varkensstal ten noorden.