Wegkapel toegewijd aan Maria Onbevlekte Maagd

Beschrijving

Neoclassicistisch uitgewerkte pijlerkapel van 1863, zie ruitvormig gevelsteentje in de onderbouw. Vandaag is de kapel gelegen in het 'Bedrijfspark Zaventem Zuid' en gedeeltelijk overgroeid.

Witgeschilderde baksteenbouw, afgedekt door een leien zadeldakje en bestaande uit een iets bredere basis waarop een pseudo-portiek met driehoekig fronton gedragen door grijsgeschilderde driekwartzuilen. Het fronton draagt een gevelsteen met vermelding 'O Maria/ Onbevlekte Maegd/ Bid voor ons'. De centraal uitgespaarde, getraliede rondboognis omvat een plaasteren Onze-Lieve-Vrouwebeeld op maansikkel.