Artilleriepost Eerste Wereldoorlog

Beschrijving

Belgische artilleriepost uit 1914 opgetrokken ter verdediging van Vesting Antwerpen ter hoogte van Kruibeke. Ze moest zorgen voor artillerieondersteuning in de zone tussen Fort Steendorp en Fort Haasdonk. De bunker werd hergebruikt door de Duitse bezetter tijdens de Eerste Wereldoorlog en geïntegreerd in de Stellung Antwerpen.

De open artilleriepost uit de Eerste Wereldoorlog heeft 3 betonnen artillerieplaten, een betonnen munitiebunker en 9 betonnen munitienissen met bakstenen funderingen. De munitienissen waren wellicht met houten deuren afgesloten.

De bunker werd opgeblazen, vermoedelijk bij terugtrekking van de bezetter op het einde van de Eerste Wereldoorlog. De munitienissen werden wellicht bij heraanleg van de straat verplaatst en omvergeduwd, de artilleriebeddingen zijn bedekt met aarde.

• Informatie verkregen van het Simon Stevin Vlaams Vestingbouwkundig centrum.

Auteurs: Mertens, Joeri