• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Ligging vlak bij de straatrand met belangrijke vleugels zijstraat. Tuintje afgezoomd met een haag, links. Gebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekig erf.

Woonhuis met stallingen van zeven traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met lichtblauwgekalkte lemen vullingen. Verhoogde bakstenen stoel. Gepikte stijlen (negen bewaard) en tussenstijlschoren: in de derde travee tegen de tweede ankerbalk en in de zevende travee tegen de vijfde ankerbalk. Twee rechthoekige, beluikte vensters, twee zolderluiken, twee oorspronkelijke deuren. Zijgevels en achtergevel evenals de twee eerste travee versteend.

Ertegenover, dwarsschuur van vier traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) en aangebouwde, versteende travee onder lessenaarsdak. Aangebouwde bergruimte onder lessenaarsdak tegen de twee eerste traveeën van de voorgevel. Overkalkte leembouw. Rechthoekige schuurpoort. Varkensstallen in gedeeltelijk versteende leembouw; drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), met recent aangebouwde linkertravee. Drie rechthoekige deuren .