Gesloten hoeve met boerenburgerhuis

Beschrijving

Gesloten hoeve, grosso modo daterend uit de 19de eeuw, met boerenburgerhuis aan de straat, de overige gebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekig, geplaveid erf achter het woonhuis.

Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype; zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen). Baksteenbouw met gecementeerde plint. Licht getoogde vensters voorzien van kalkstenen lekdrempels en strek, beluikt op de eerste bouwlaag. Rechthoekige deur in vlakke, kalkstenen omlijsting op neuten.

Links van het erf, hoge stallingen van zes traveeën onder pannen zadeldak. Resten van de oorspronkelijke vakwerkbouw. Rechthoekige muuropeningen onder houten lateien. Tegenover het woonhuis, dwarsschuur van vier traveeën onder mank zadeldak; voorgevel in overkalkt vakwerk met lemen en bakstenen vullingen op verhoogde, bakstenen plint; achter- en zijgevels versteend. Rechthoekige schuurpoort. Lage, bakstenen varkensstal onder pannen zadeldak, rechts van het erf.