Villa naar ontwerp van Gaston Eysselinck

Beschrijving

Het landhuis, gelegen op de hoek van de straat met de Oudburgweg, werd gebouwd in 1951-52 voor professor Dr. Versichelen door architect Gaston Eysselinck (Gent). De villa is één van de laatste villa’s van de architect in zijn typische zakelijke stijl. Een eerste, extravagant ontwerp met een eigenaardige plattegrond, dat gebogen gevels voorzag, werd wegens de geschatte hoge bouwkosten niet uitgevoerd en aangepast tot een eenvoudiger ontwerp, qua plattegrond en binnenhuisinrichting. Het oorspronkelijke gebouw werd later nog uitgebreid en ingrijpend aangepast, onder meer door de vensters te vergroten, waardoor het originele ontwerp aan kwaliteiten heeft ingeboet.

• VERMEULEN A. 1986: De Leie tussen natuur en cultuur, Tielt, 564-565.

Auteurs: Lanclus, Kathleen