Villa naar ontwerp van Ivan Van Mossevelde

Beschrijving

Ruime betonnen villa van 1970, gebouwd door architect Ivan Van Mossevelde voor kunstverzamelaar Roger Matthys-Colle. De villa is volledig opgetrokken uit betonplaten met zichtbare structuur van de bekisting, die de gevels een sculpturaal accent geven. Eenlaagse volumes onder platte daken met veel in- en uitsprongen zijn geschikt rond een centrale patio, en vormen een geschikt kader voor de prestigieuze collectie hedendaagse kunst van de eigenaar. De indrukwekkende, royaal opgezette villa vertoont een evenwichtig spel van open en gesloten vlakken in een strak concept.

• VERMEULEN A. 1986: De Leie tussen natuur en cultuur, Tielt, 567-569.

Auteurs: Lanclus, Kathleen