Processiekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Processiekapel

Beschrijving

Processiekapel op de hoek van de Dorpsstraat en de Kloosterweg, gebouwd tegen de omheiningsmuur van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut. Op deze plek bevond zich van oudsher de eerste kapel van de processieweg. Ze werd herbouwd in 1847 en rond 1930, bij de respectievelijke uitbreidingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut. De huidige kapel werd in 1957 gebouwd door Dries Van den Broeck uit Alsemberg toen een nieuwe afsluitingsmuur werd gebouwd.

Spitsboognis in betonsteen. Sokkel en achterwand in okerkleurige gevelsteen. Reliëf met afbeelding van de Heilige Maagd met kind. Boven het reliëf het opschrift "AVE MARIA" in ijzeren letters.

Auteurs: Van Herck, Karina