Villa van 1937

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van 1937

Beschrijving

Interbellum villa van 1937 naar ontwerp van Van Hall (Van Hall Henri? - moeilijk leesbaar op de bouwplannen).

Onderkelderde éénlaagse villa met wit beraapte gevels onder een hoog steil leien zadeldak met klimmende dakvensters. Kenmerkend zijn de rondboogvormige muuropeningen (bewaard schrijnwerk) met hardstenen lekdrempels en het uitspringend rondboogvormig portaal.

Volgens de bouwplannen zijn op het gelijkvloers aan de straatzijde een keuken en een bureau gelegen en aan de tuinzijde een open eetplaats en het salon; rechts ligt de garage. Op de verdieping bevinden zich drie kamers en een badkamer. Op de bovenste verdieping onder het dak, bevinden zich nog eens twee kamers.

• Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1461, Rondebosstraat, nummer 23.

Auteurs: Verwinnen, Katrien