erfgoedobject

Villa naar ontwerp van Hoppenbrouwers

bouwkundig element
ID
215062
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215062

Juridische gevolgen

Beschrijving

Woning van 1974 ontworpen door architect Hoppenbrouwers en in opdracht van de familie Vanderpoorten. De architect is vooral bekend van zijn ontwerp voor het ontmoetingscentrum Westrand in Dilbeek. Deze woning is één van de twee particuliere woningen die de architect in Dilbeek bouwde (zie ook Spanjebergstraat nummer 60).

Half open bebouwing opgebouwd uit baksteen (veldovensteen) van twee bouwlagen onder een zwart pannen zadeldak met een betonnen kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen van verschillende afmetingen.

Volgens de bouwaanvraag zijn op het gelijkvloers aan de straatzijde de keuken en eetkamer ondergebracht, centraal ligt de hal, een wc, een vestiaire en aan de zuid- of tuinzijde is er een zithoek en berging aanwezig. Dit alles is opgebouwd rond een centrale tweede zithoek die opgewerkt is naar de verdieping. Op de verdieping zijn een bibliotheek, een naaikamer, de slaapkamers en de badkamer ondergebracht, de kinderslaapkamers zijn opgevat als duplexen tot onder het dak. Op de zolderverdieping is nog een kinderzithoek en zolder aanwezig.

  • Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1357, Levoldlaan 18.

Auteurs: Verwinnen, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa naar ontwerp van Hoppenbrouwers [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215062 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.