Burgerhuis naar ontwerp van Ernest Snoeck

Beschrijving

Oorspronkelijk burgerhuis van drie bouwlagen, nu met drie flats, afgedekt door een plat dak, naar een ontwerp van architect Ernest Snoeck (Sint-Amandsberg) van 1936. Geel bakstenen gevel op arduinen plint en onder overstekende houten kroonlijst op drie consoles. Metselwerk getypeerd door halfsteensverband met dieperliggende horizontale voegen. De begane grond wordt afgelijnd door een betonnen puilijst. Het breed benedenvenster heeft een opschuivend raam. De verdieping wordt geaccentueerd door een brede rechthoekige erker met drie gekoppelde vensters, met kleine houten roedeverdeling in de bovenlichten, centraal uitgewerkt als deurvenster met ijzeren leuning. Het balkon boven de erkeruitbouw heeft een opengewerkte ijzeren leuning tussen bakstenen postamenten en een afdekkende betonnen luifel, drie gekoppelde verdiepte deurvensters met kleine roedeverdeling geven uit op het balkon. Behouden houten voordeur met smalle vensterstrook en deurrooster.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1936/S/8.
  • Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Madelijn Corver, 2011-2012.

Auteurs: Lanclus, Kathleen