Burgerhuis naar ontwerp van Th. Desmet

Beschrijving

Rijhuis van twee bouwlagen onder plat dak, aansluitend bij de bebouwing ernaast nummers 438-440 naar ontwerp van dezelfde architect Th. Desmet (Gent) van 1936. De oorspronkelijke gevelopstand met asymmetrie door de hoger oplopende smalle deurtravee is door een latere verbouwing gewijzigd. De gele bakstenen gevel in halfsteensverband met dieperliggende horizontale voegen op arduinen plint wordt nu afgelijnd door een nieuwe daklijst. Rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk, met doorlopende betonnen latei en tussenstijlen. Eveneens vernieuwde deur.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1936/S/64.
  • Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Madelijn Corver, 2011-2012.

Auteurs: Lanclus, Kathleen